Detaylar, Kurgu ve Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın Bapsı Kilidi bapnın tabiatıyla kapanması ile baş başa devreye giren, ısı ve yamanın öteki tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit yardımıyla Yangın Bapsı pıtrakı iyiceya kapanmaktadır.

Bununla yanında kötüdaki kriterlere mevla olan yerlerde biricik yangın çıkışı ya da yangın merdiveni ıztırari olarak olması ikrar edilir.

You can email the şehir owner to let them know you were blocked. Please include what you were doing when this page came up and the Cloudflare Ray ID found at the bottom of this page.

Yangın bapsı evgin çıkış kucakin kullanılacaksa o dakika gerekli koşulları / standartları sağlayıcı yani yangın peklik belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve tuzakçıpan zorunlu olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac sözınlığının da en az 1.

2023 yılı bakımından, 3 kattan henüz koca olan umum binalarında yangın merdiveni bulunması ıztırari hale gelmektedir. Ayrıca, bu binaların yangın merdiveni sistemleri düzgün olarak bakım ve kontrollerden geçirilmeli ve evgin durumlarda problemsiz bir şekilde kullanılabilecek durumda olmalıdır.

Olası yangın veya rastgele bir muhatara durumunda binayı kesik sürede tahliye etmeyi sağlayan yangın merdiveni layihamları gestaltlmaktadır.

Bir binada yahut yapı acımasıznda, kaçış yolu olarak bakım veren korunumlu koridorların Yangın Kapısı veya korunumlu hollerin yangına dayanım sürelerinin Munzam-3/B ve Ek-3/C’bile belirtilen sürelere müsait olması mecburidir.

Özellikle duygun ve kibar materyallerin olduğu odaların kapılarının kategorik yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

 Gestaltnın hissedar merdivenlerinin yangın ve başka ivedili hâllerde kullanılabilecek özellikte olanları, yangın merdiveni olarak kabul edilir.

Hızlı Ulaşım: Kapılar kolay açılabilmeli ve hızlı bir mekanizmaya sahip olmalıdır. Bu sayede ivedili durumlarda boşaltma meselelemleri seri bir halde dokumalabilir.

Bina çıkışlarında kullanılan baplar emeklevi haysiyetiyle farklı malzemelerden üretildiği için ısıevet dayanıklı bileğildir. Bu nedenle kıran esnasında kullanılamaz ve insanoğlu deruneride çevrilmiş kalabilir.

Kasa üzerindeki fitil yuvasına yarar güçlü birinci sınıf ısıyla genleneşelendiren yangın fitili kullanılmaktadır.

Ulaşım kolaylığı getirmek lakinçlı dokumalmış merdivenlerin dışında dirilik güvenliğimizi sağlayan merdivenlerdir. Sundurma uzaklaştırmak yerine yangın merdivenleri içinde adam çitndıran tüm kuruluşlarda olmalıdır.

Yangın merdiveni kapısı binaların ivedili çıkış bapsı olarak bakım gören ve binadan hızlı tahliyeye olanak veren çok kullanışlı baplardır. Nitelikli ve dayanıklı nitelikleri ile uzun ömürlü olan yangın bapları farklı malzemelerden yapım edilebilmektedir.

Report this wiki page